2 november 2016: Kijken we naar de belangstelling voor de Smaakboulevard aan de Sloterplas, dan wordt al snel duidelijk dat eten voor inwoners van Osdorp belangrijk is! Het bereiden ervan, het proeven en het samen opeten. En tijdens het koken en eten wordt er – meestal – gesproken over de dingen van de dag, over de gerechten en waar ze vandaan komen, over vroeger en nu, over van alles.
Ziedaar de ingrediënten van het project De Smaak van Osdorp, een initiatief van Arjen Barel, directeur van het in Osdorp gevestigde Storytelling Centre. In dit project worden koken en vertellen, koks en vertellers samen gebracht. Jong, oud, autochtoon, allochtoon; inwoners van Osdorp geven met elkaar een inkijk in de gevarieerde keuken van Osdorp in een voorstelling die op 2 november 2016 in première zal gaan in de Blauwe Zaal van theater de Meervaart.

De Smaak van Osdorp begon eind juni 2016 met het verzamelen van koks en vertellers.  Vervolgens schoven we bij elkaar aan aan tafel om met elkaar te eten en te praten over wat we eten. En zoals dat dan gaat, komen gaandeweg ook andere verhalen boven tafel. De verhalenvertellers gingen eerst ieder voor zich met ervaren trainers aan de slag. Zij leerden hen hoe je een verhaal goed opbouwt en hoe je het kan presenteren.  Met de koks werden ondertussen menu’s samengesteld die werden bereid in een rollende keuken in een theaterzaal. Koks en de vertellers werden bij elkaar gebracht en volgden repetities waarin eindregisseur Maureen Jong de verhalen, het koken, de vertellers en de koks tot een voorstelling kneedde. Een voorstelling die eindigde aan tafel in een gezamenlijke maaltijd met het publiek.